Et lille snitsår er måske dybere end en hudafskrabning, men det er normalt det nemmeste at få til at hele. Den første blødning vil udrense urenheder og derefter selv stoppe. Fikseret med et plaster vil de jævne sårkanter som regel vokse pænt sammen (primær sårheling). En hudafskrabning derimod påvirker godt nok kun hudens øverste lag (epidermis), men behandlingen bliver ofte mere kompliceret pga. fremmedlegemer og skidt såvel som væske.

Rens såret grundigt

Rens såret grundigt med koldt vand, men skrub det ikke. Du kan forsigtigt fjerne splinter og små stykker skidt fra overfladen med en steril pincet. Det er bedre at lade en læge fjerne større objekter og objekter der er svære at fjerne, sådan at du ikke skader vævet yderligere. Desinficér området udenom såret for at undgå infektion. Afskrabninger væsker ofte meget; for at undgå at den sunde hud rundt om såret hæver op og bliver skadet, anbefaler vi en absorberende bandage, der skal skiftes ofte.
 

Tal med din læge

Du skal konsultere en læge, når det drejer sig om: Stiksår - især når der er fremmed legemer involveret, Rifter eller bid fra dyr, store brandsår og sår der bløder meget.